2008-10-16 17:42:33• hírek • Parajdi Andrea

Fiatalok elhelyezkedését segítik

A Szatmár Megyei Munkaerő- Foglalkoztatási Ügynökség október 16-án állásbörzét szervezett, ahol tizenhárom személy talált is megfelelő munkát maga számára.

A Szatmár Megyei Munkaerő- Foglalkoztatási Ügynökség főként azokért a fiatalokért szervezett állásbörzét, akik speciális problémákkal küzdenek, többen közülük felnőttkoruk miatt kikerülnek a gyermekvédelmi rendszerből. Korábban 75 olyan gazdasági vállalkozással léptek kapcsolatba, akik különböző állásokra keresnek megfelelő alkalmazottat, és akik pályakezdő fiatalokkal is dolgoztatnának. Ezeknek a fiataloknak sokkal nehezebb munkát találniuk, hiszen családi, és szociális gondjaik révén eltérnek a megszokott társadalmi normáktól, nem beszélve arról, hogy jelenleg munkatapasztalattal sem rendelkeznek.

A csütörtöki állásbörzén 32 fiatal vett részt, közülük csupán egy személynek sikerült azonnal munkát találnia, viszont további 16 személyt kiválasztottak, akik lehetőséget kapnak rátermettségük bizonyításra. A legtöbb fiatal szakképzetlen, ők kevesebb eséllyel indultak, ám a helyszínen továbbtanulási lehetőségekről is tájékozódhattak. Ezen kívül még 40 munkát kereső személy jelent meg a börzén, akik közül 12-en jutottak álláshoz.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: